Menu Sluiten

Creatieve AI

DALL.E AI

Tekst automatisch omzetten in bijpassende afbeelding. Het kan al met DALL.E. DALL.E is een AI toepassing wat ontwikkeld is onder onder de paraplu van OpenAI. DALL.E kan tekst omzetten in verschillende soorten animatiebeelden. Het maakt op geavanceerde manier tekeningen van omschrijvingen, waarbij er meerdere uitwerking worden getoond zo dat je kan kiezen wat jou aanspreekt.

Wat interessant is aan dit systeem is dat het de manier van creatief werken kan helpen. Aan de andere kant kan het werk van creatievelingen veranderen. De waarde van kunstenaars en tekenaars zal misschien wat veranderen. Maar de kracht van voorstellingsvermogen van anderen zal juist kunnen toenemen. Iedereen met creatieve omschrijvingen kan nu iets moois tot leven laten komen.

Baby radijs in een tutu

Met een toepassing als die van DALL.E is het nu al mogelijk om op basis van een omschrijving tot zelfstandige en nieuwe creaties te komen. Met als voorbeeld komen ze zelf met een omschrijving als ‘een baby radijs in een tutu jurk die een wandeling maken’, waarna DALL.E er automatisch een veelvoud aan tekeningen van maakt die je kunt gebruiken, waarvan hieronder een aantal voorbeelden:

baby radijs in een tutu
Een voorbeeld van de kracht van tekst naar afbeeldingen van DALL.E

Avocado stoel

Een ander sprekend voorbeeld van de kracht van artificial intelligence en het vertalen van tekst in tekeningen is wederom een voorbeeld van het DALL.E platform. Stel je bent een interieur designer en je loopt vast op het ontwerp van de perfecte stoel. Het moet iets met groente of fruit zijn, maar hoe gaat het er uit zien. Het zou eigenlijk groen moeten zijn, want dat past bij jou visie.

Opeens heb je het, ik wil een avocado stoel maken. En voor de eerste inspiratie die je wil opdoen kom je uit bij DALL.E. Je tikt de woorden avocado stoel in, en een paar tellen later krijg je een heleboel voorbeelden. Dit zijn allemaal gegenereerde afbeeldingen en zijn zeker niet gebaseerd op bestaande afbeeldingen die je kunt opzoeken op internet. Hieronder het voorbeeld van een kleine selectie van de opbrengst van de zoekwoorden avocado stoel:

avocado stoel dall.e
Het voorbeeld van deze avocado stoel is afkomstig van het DALL.E platform

AI in film en video

Met de toepassing van DALL.E kun je allerlei toepassingen tot leven komen. Het verhaal wat je tijdens het slapen verteld aan je kinderen komt tot leven terwijl je praat? Dat mooie verhaal wat je las krijgt afbeeldingen in een stijl die jou aanspreekt?

De mogelijkheden voor het omzetten van tekst naar afbeeldingen lijkt eindeloos. Ook het overzetten naar film lijkt dan een logische volgende stap. Misschien is het eerst een storyboard voor een film waar animaties direct bij te verzamelen zijn, maar straks wellicht ook bewegende beelden.

Wij kunnen niet wachten om verder te duiken in de toekomst. Een toekomst die voor ons werkt en die onze creativiteit naar een hoger niveau kan brengen.