Menu Sluiten

AI schrijfwerk

GPT-3

Artificial intelligence (AI) is in staat om automatische teksten te schrijven. Het platform OpenAI is de maker van de zogenaamde GPT-3 (Dit staat voor: Generative Pre-trained Transformer, versie 3). Door gebruik te maken van deep learning of machine learnig is deze AI taal in staat om mensachtige teksten te produceren.

GPT-3 maakt verschillende toepassingen mogelijk en heeft daarmee ook weer een hele nieuwe markt aangeboord voor toepassingen die je op gebied van automatische teksten kunt doen.

Voorbeelden AI tekst

Er zijn veel ontwikkelingen op gebied van automatische AI teksten met GPT-3. Op onze pagina over persoonlijke AI staan er al een paar. Hieronder geven we je een paar leuke voorbeelden van het gebruik van GPT-3 voor het genereren van teksten door middel van Artificial Intelligence:

Jasper – Is echt op dit moment het complete plaatjes als het gaat hulp met tekst. Van korte artikelen tot hele verhalen. Je kunt zelfs onderwerpen invoeren en Jarvis haalt inhoud voor je op. Bouw je idee op en laat je (mede) inspireren door tekst AI Jasper. Schrijven was nog nooit zo leuk en zo snel!

Ideas AI – Dit is een toepassing die automatische start-up ideeën genereert zonder dat er menselijke handelingen aan te pas komen. Het is een website die elke dag nieuwe ideeën weergeeft, voor iedereen die inspiratie wil voor het opstarten van een dienst of bedrijfje.

Shortly AI – Dit is een toepassing die je helpt met een writers-block. Het is een automatische schrijf partner waarmee je verder komt met je teksten en die je ook inspireert om zelf weer verder te schrijven. Shortly is recent overgenomen door Jasper. Krachten gebundeld!

Helphub – Dit is een automatische tekstgenerator op gebied van kennis en informatie die beschikbaar is. Je vult een bepaald onderwerp of vraagstuk in en deze app geeft je de tekst met benodigde uitleg en informatie.

Copy.ai – Dit is een tool die automatische marketing teksten schrijft en informatie geeft over producten en diensten.

AI dungeon – Dit is een platform waar automatisch gegenereerde teksten voor avonturen spellen worden ontwikkeld. De mogelijkheden en uitkomsten zijn door het gebruik van GPT-3 zonder tussenkomst van de mens en uniek.

Zelf lerend schrijven

Door gebruik van AI en GPT-3 zijn systemen in staat om zelf te schrijven. Door te leren vanuit bestaande bronnen en door nieuwe verbindingen te leggen, ontstaan er steeds weer nieuwe en unieke testen. Teksten die door AI de mogelijkheid hebben om iets extra’s te geven. Teksten die die ons weer inspiratie geeft, waarop we verder kunnen bouwen.

Hoe automatische tekstschrijven zich zal ontwikkelen is interessant. Uiteindelijk lezen wij dingen die ons aanspreekt, verrast, inspireert, aantrekt. Daar waar een schrijver vaak in de huid van de lezer probeert te kruipen, zal AI dat straks ook kunnen. Daar waar een schrijver juist een lezer uit balans wil brengen of verrassen met eigen nieuwe inzichten, zal AI ook dat effect ongetwijfeld teweeg brengen. Misschien wel met rafelranden die omstreden zullen zijn, als een spiegel waar we eigenlijk niet in willen kijken.

ai schrijven