Menu Sluiten

AI ontwikkelingen

AI Start ups

De mogelijkheden op gebied van atrificial intelligence zijn enorm. Telkens weer zijn er nieuwe initiatieven die opgestart worden. Veel van deze initiatieven ontdekken nieuwe toepassingen op gebied van AI. Hieronder een aantal veelbelovende Nederlandse Start-ups die ons in ieder geval zijn opgevallen:

Amberscript – Amberscript iss een AI initiatief wat zich richt op het automatisch omzetten in teksten en ondertitels vanuit audio en video.

Brainial – Brainial is een AI toepassing wat zich richt op het verbeteren van deelname aan een aanbestedingsproces. Met een betere match op de vraag, snellere analyse en kwaliteit van een inschrijving beogen ze meer ‘win’ kans bij aanbestedingen.

Chiphix – Chiphix is een initiatief wat zich richt op Robotic Process Automation (RPA) en Artificial intelligence (AI) op de werkvloer. Het doel hiervan is om repeterende manuele taken te automatiseren. Daarmee richt het zich op voorkomen van onnodige fouten en kosten, verbeterde werkplezier, en doorlopende ontwikkeling van kwaliteit.

Doculayer – Doculayer is een toepassing die door middel van AI alle documenten en informatie in een organisatie vindbaar, aan elkaar gekoppeld en bruikbaar op nieuwe manier probeert te maken.

Supplai – Supplai is een initiatief op gebied van het verbeteren van bedrijfsprocessen met AI en RPA. Het richt zich op verschillende soorten bedrijven en toepassingen.

Contexta360 – Contexta360 richt zich op spraak analyse, conversatie analyse en management informatie. Ze beogen een radicale verbetering in de interactie tussen klanten en bedrijven.

Flow – Flow is een chatbot oplossing, gericht op klantenservice, marketing en social media.

Watermelon – Watermelon is een chatbot oplossing wat zich inzet om de klantervaring naar een heel ander niveua te brengen.

Wizenose – Dit is een AI toepassing wat zich richt op beter leren in een wereld van informatie overload.

Braincreators – Braincreators richt zich op het automatiseren en digitaliseren van visuele inspecties voor verschillende toeplassingen.

Birds – Birds is een organisatie die zich richt op nieuwe inzichten op gebied van asset management door afbeeldingen, met een birds-eye-view, te transformeren in betekenisvolle informatie.

Oddity – Oddity is een toepassing die vanuit live videobeelden misdadige handelingen wil herkennen en snel doorgeven aan beveiliging, politie en andere instanties. Ze zetten zich in voor een AI en technologische toekomst op gebied van een veilige leefomgeving.

AI ontwikkelingen

Met bovenstaande ontwikkelingen op gebied van ai heb je een inkijk in wat er zoal speelt rond dit onderwerp. Naast deze verzameling van startups, zijn er verschillende ontwikkelingen op specifieke thema’s zoals in de medische sector, marketing, financiĆ«le sector gebouwde omgeving, etc.

Naat specifieke ontwikkelingen op gebied van artificial intelligence zijn er ook verschillende netwerken en/of ecosystemen die helpen om het ai gedachtegoed en concrete projecten een stap verder te brengen.

We hopen dat je in ieder geval alvast een eerste beeld hebt van waar we op dit moment ongeveer staan als het gaat om AI ontwikkelingen.

AI ontwikkelingen